Jigikalastusta kaupunkimaisemissaJaa, mistähän sitä juttunsa aloittais, kun asiaa on taas kertynyt niin paljon...?
Lähdetään liikkeelle vaikka siitä, että jigikausi on nyt aloitettu kaupunkimaisemissa Vanajaveden reitillä Hämeenlinnassa. Kohdekaloina olivat tällä kertaa hauki, kuha ja ahven.

Vanha sananlasku "Älä lähde merta edemmäs kalaan" piti hyvin paikkansa tälläkin kertaa. Kalapaikat löytyivät ihan muutaman kilometrin säteellä Hämeenlinnan keskustasta.
Se, että aina tarvii ajaa satoja kilometrejä kalapaikoille, on aivan turhaa. Tässäkin tapauksessa toin oman soutuveneen kärryssä ja laskin Virvelinrannasta vesille. Jos ei ole mahdollisuutta omaan veneeseen, on kaupungilla varmasti lainaveneet käytössä tänäkin vuonna. Täytyy vaan muistaa ottaa omat liivit matkaan!
Jos veneily ei maistu, niin hyviä rannaltaheittopaikkoja löytyy myös. Niistä on täysin mahdollista saada noita ihan samoja edellä mainittuja kaloja.

Blogikuvat/blogi2204.jpg | 33kb | 482x271 

Vesille pääsin ja paikkoja olin kartalta tutkinut vähän etukäteen. Kun karttaa tutkii, kannattaa sieltä etsiä vaihtuvia pohjanmuotoja, kuten syvänteen reunoja, monttuja, patteja yms. Ilmaiseksi pääsee merikarttoja tutkimaan Navionics wep app:in kautta, jolloin ei tarvitse erikseen ladata sovelluksia tai kirjautua mihinkään. Suosittelen tutkimaan!

Vieheistä ja vehkeistä sen verran, että käytössä minulla oli Patriot Tomahawk valmis kela+vapa -setti, joka osoittautui satunnaiselle heittokalastajalle oikeen passeliksi peliksi ja oli kyllä hinta/laatu -suhteeltaan oikeen hyvä. Aion itse kyseistä pakettia käyttää enemmänkin jatkossa.
Jigipäänä olivat ekaa kertaa tositoimissa HooÄssän uittavat jigipäät, joissa käytin Ruotsinmaalta tänne uineita Flatnose Mini -jigejä. (Tälle setille iso peukku!)

Blogikuvat/blogi22042.jpg | 33kb | 482x271

Koko päivähän siinä kalastaessa aina menee ja mikäs siinä on kauniissa kevätsäässä kalastaa. Toki tiedossa oli, että keväinen kalastus on aina haastavaa, mutta tämäkin osoittautui tällä kertaa vääräksi luuloksi. Haukia saatiin muutamia näytille, joista kyljestä haavoittunut yksilö valittiin ruokakalaksi. Kävi siinä yksi kuhakin kameralle näyttäytymässä.

Blogikuvat/blogi22043.jpg | 70kb | 441x529

Yhteenvetona sanoisin, että ihan hyvin voi vaikka kaupungin keskustasta saada saman kalastusnautinnon, kuin lähtemällä kauas merelle. Ja jos virvelöinti ei nappaa, niin miksipä ei vaikka mato-ongelle perheen kanssa, kun matojakaan ei itse tarvi kaivaa?!
Ottakaa siis perhe matkaan, termariin kahvit ja eväät reppuun, ja viettäkää päivä kalastaen ja nauttien ulkoilmasta! :D

Ja vielä loppuun: Elkää epäilkö pyytää neuvoja ja vinkkejä paikallisilta kalastusalan kauppiailta ja ammattilaisilta. He varmasti neuvovat kalapaikoissa ja välinehankinnoissa!

Blogikuvat/blogi22044.jpg | 41kb | 481x270

- ALL Finland/Aki Leppänen

loading...